@@@@@@@

ГЕРОИТЕ ОТ ГИМНАЗИЯ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ”

Пет 15-годишни момчета се притекоха на помощ на възрастна жена, ограбена на площада в Сливен в четвъртък, в късния следобед. Нападателят първо я съборил на земята, след което й отмъкнал чантата и избягал.

Деветокласниците от Природоматематическата гимназия в града били наблизо, когато чули викове „Крадец! Крадец!“ и хукнали да го гонят. Гонитбата продължила до паркинга зад хотел „Сливен“, почти до пазара, където вече настигнатият обирджия хвърлил чантата на жената и се шмугнал в чакащ го автомобил. След това момчетата върнали чантата на възрастната жена. Потърпевшата разказа за случката във Фейсбук и нарече момчетата „моите ангели спасители“.

Петимата са ученици в две паралелки на 9 клас – с математически профил и профил софтуерни и хардуерни науки. Това са Георги Господинов и Добромир Минков от 9.“в“ и Андрей Андреев, Виктор Иванов и Толга Назифов от 9.“д“ клас.

Маша и синът ѝ са изключително благодарни за благородната постъпка. Те наричат младите ученици герои и призовават всички да последват техния пример. Г-жа Генчева изпрати благодарствено писмо до ръководството на ППМГ „Добри Чинтулов“.

Вижте какво написаха Маша Генчева и синът ѝ:

“Днес към 17,40 часа между Театъра и Митрополията ме нападна крадец. Блъсна ме на земята и грабна чантата ми. Хукна към градинката и ледената пързалка. Развиках се: Крадец, крадец, дръжте го! Случайно минаващи момчета го подгониха и успяха да го настигнат. Пресрещнаха ме и ми върнаха чантата. БЛАГОДАРЯ ИМ ЗА БЪРЗАТА РЕАКЦИЯ И ЗА ЧОВЕЩИНАТА! ИМА СВЕСТНИ И БЕЗСТРАШНИ МЛАДЕЖИ В СЛИВЕН,” пише жената.

„Изключително съм благодарен на момчетата, които са помогнали на майка ми. Не мога да повярвам на това, което се случило в центъра на града посред бял ден. Изключително съм благодарен на момчета, които са сторили това добро и са помогнали. За мен това е чудо и виждам, че все още има надежда в България! „

„Тези момчета са герои и трябва да са пример за подражание! Надявам се всички да вземат пример от тях, без значение от възрастта! Много е неприятно, когато си далеч и не можеш да защитиш близките и хората, които обичаш. Но още веднъж, момчета, вие сте герои и всички, които са около вас, трябва да знаят това!“, това написа синът на Маша.

Полицията награди с благодарствени плакети петимата ученици от ППМГ “Добри Чинтулов” – Сливен, които преследваха крадец, отмъкнал чантата на 68-годишна жена, а след това помогнаха за разкриване на обирджията. Отличията им бяха връчени на специална церемония от директора на ОДМВР Сливен комисар Димитър Величков. Андрей Андреев, Виктор Иванов, Толга Назифов, Георги Господинов и Добромир Минков са момчетата, благодарение на чиято смелост и бърза реакция е предотвратено престъпление.

Share this…