@@@@@@@

ВИСОКА ОЦЕНКА  И СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ В ОБЛАСТТА НА КОСМИЧЕСКИТЕ НАУКИ

За втора поредна година ученици от ППМГ „Добри Чинтулов“ – град Сливен  получават висока оценка и стипендии за познанията си в областта на астрономията.

И четиримата участници се класираха в международната младежка космическа програма Space Camp Turkey – 2022 и ще имат възможността да се обучават една седмица  през това лято в Космическия и научен център за обучение Space Camp Turkey – град Измир, Турция. Космическият център, създаден по модел на NASA, дава възможност на деца и младежи да работят със съвременни технологии в областта на астрономията, роботиката, астрофизиката и биологията.

Пълна стипендия в размер на 100% от таксата за участие в програмата получи Симона Василева – ученичка в 9.г клас на гимназията.  

Добромира Стоянова – ученичка от 7.б клас получава стипендия в размер на 25% от таксата за участие в програмата, а нейните съученици Галина Илиева и Антонио Русинов покриха критериите, позволяващи им участие в програмата след заплащане на таксата.

Учител на класираните ученици е Марияна Аврамова, учител по физика и астрономия в ППМГ „Добри Чинтулов“- град Сливен.

Миналогодишните участници и стипендианти Тодор Марлов и Ния Господинова преминаха успешно обучението в програмата и вече са носители на сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.

Share this…