@@@@@@@

Поредни успехи на спортистите от ППМГ”Добри Чинтулов”

Днес 29.06.22 г. се проведе първият междуучилищен спортен турнир за “Купата на кмета”. Спортовете в които се състезаваха учениците са волейбол, баскетбол и футбол. Основната цел на турнира е да популяризира спорта сред децата в училище, да мотивира тяхното включване в различни по вид инициативи. Според регламента, отборите не трябва да включват картотекирани в съответните спортове ученици.

В турнира по футбол взеха участие осем отбора. Първа среща беше срещу ПГХТ с резултат 5:2. Втора среща полуфинал срещу СПГСГ с резултат 7:1 и на финал играхме срещу 11 СУ ”К. Константинов” с резултат 5:2! Имената на момчетата от отбора по футбол: Хасан Мехмедов – 11. в,Толга Нафизов – 9. д, Емануил Зафиров – 10. в, Илкер Кула – 10. д, Станислав Пенев – 10. а, Борис Стоянов – 11. б, Владимир Вълков – 11. в и Габриел Кисьов – 11. в клас. Ръководител на отбора е г-н Николай Бъчваров.

В състезанието по волейбол – четири отбора се включиха. Първата среща бе срещу ПГХТ 2:1 гейма и финал срещу ХГ 2:0 гейма. В отбора по волейбол взеха участие следните ученици Боян Самсиев – 10. а , Андрей Лефтеров – 10. а, Атанас Чираков – 10. в , Андреан Димитров – 10. в , Васил Атанасов – 10. г, Алекс Конгаров – 10. г , Николай Василев – 8.в , Георги Къчев – 8.в , Самуил Божков – 8.в. Ръководител на отбора е г-жа Кристина Василева.

В баскетболния турнир се срещнахме с отбора на СУ „К. Константинов с резултат 47:25 и на финал ППМГ – СУ „П. Яворов с резултат 35:30. Участвалите ученици от ППМГ в отбора по баскетбол са Ивайло Радулов – 8. в клас, Димитър Александров – 11. д, Едуард Киркорян – 8. в, Ники Радулов 8. в, Антон Димов 8. г, Даниел Йорданов 8. г, Щерьо Георгиев 8. а клас, Симон Николов 9. б, Константин Петков 9. г, Джем Кьойбаши 9. в клас. Ръководител на отбора е г-н Цветан Русинов.

Отборите на ППМГ и в трите спорта-футбол, баскетбол и волейбол са големите победители! Поздравления за отличната игра на нашите спортисти!

За класиралите се на първо място отбори в трите спорта бяха връчени чекове по 500 лв. , грамота за участие в турнира, а за всеки от участниците – индивидуална награда. Участниците в турнира бяха наградени днес на церемония от зам.-кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова. Тя поздрави отборите и техните треньори за старанието и усилията, като им пожела да надграждат постигнатото за още по-големи успехи.

Поздравления за нашите ученици и техните ръководители. Те показаха, че в ППМГ спортът не е на последно място. Нека да продължават все така да ни радват с постиженията си.

Share this…