@@@@@@@

СИМОНА И ТОДОР С НАГРАДИ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „КОСМОСЪТ – НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО”

Симона Василева от 9.г клас и Тодор Марлов от 9.б клас на ППМГ „Добри Чинтулов“ са отличени съответно с първа награда и с поощрение в приключилия ХXIV Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството”, организиран от Фондация „Еврика“.

След направените експертни оценки, защита на авторски идеи и обсъждане по всяко от тематичните направления, специализираното жури под ръководството на доц. д-р Таня Иванова от Института за космически изследвания към БАН класира участниците и присъди награди за идеи за научни и технически експерименти, за космически модели и макети, за графични произведения, създадени с помощта на компютър –  рисунки, компютърни игри, анимации, уеб базирани творби и други, за литературни творби и за рисунки.

Симона е отличена с диплом и предметна награда за разказа „Космическите технологии в нашето ежедневие” с научен ръководител Марияна Аврамова, а Тодор – за есе на тема „Бъдещето на човечеството се крепи на познанието и любовта към науката“ също с научен ръководител Марияна Аврамова.

Награждаването на лауреатите от  конкурса ще се състои в Националния политехнически музей за Деня на народните будители – 1 ноември.

Share this…