@@@@@@@

УСПЕХИ ЗА СИМОНА

На 1 ноември, деня на народните будители, Симона Василева от 10 г клас имаше възможността да присъства на награждаването, организирано от Фондация „Еврика“ по случай конкурса „Космосът – настояще и бъдеще“. Тя бе наградена с първа награда в категория „Литературни произведения“ за разказа си „Място под звездите“, посветен на космическите технологии, които всички ние използваме всеки ден на Земята. Журито в състав генерал Георги Иванов – първият български космонавт, Красимир Стоянов – дубльор на втория български космонавт, и доц. Таня Иванова споделиха, че единодушно са взели решението за наградата на Симона. След церемонията всички участници успяха да се запознаят лично с тези велики българи и да научат интересни истории от и за Космоса.

Още едно първо място извоюва десетокласничката. Тя бе високо отличена в престижния Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“ за приказка, която по детски начин разкрива в какво се крие щастието и добротата днес.

Симона грабна второ място и в конкурса „Куба – далечна и близка“, организиран от Асоциацията за приятелство „Куба – България“, СБУ, СБП, СБЖ, Министерството на образованието и науката и Посолството на Република Куба. Тя впечатли журито с краткия си разказ, посветен на красотата и тайните на перлата на Америка – Хавана, столицата на Куба.

Макар лятото отдавна да си тръгна, това не попречи на ученичката да се вдъхнови и да напише забавен разказ със заглавие „Печени чушки или море“. С него тя завоюва трето място в конкурса „Аз обичам Черно море“.

Share this…