@@@@@@@

ПРИЗОВИ МЕСТА В НЕТИТ „ДЖОН АТАНАСОВ“

Трето място завоюва Раян Камаринчев от 8.в клас на ППМГ Сливен в Националния есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“, провел се в периода 2-4 декември 2022 г. в гр. София. Четвърто и пето място в същия турнир заслужиха Златомир Желев и Владимир Вълков от 12.в клас.

Турнирът се организира от МОН, РУО – София-град и НПМГ „Акад. Л. Чакалов“. Официални спонсори на състезанието са компаниите Musala soft, Sap Labs, Superhosting.bg и TelebitPro.

Раян се състезава в направление „Софтуерни приложения“ с проект „Генератор на седмично разписание“, за защитата на който получи 81 т.  Разработката представлява десктоп приложение под Windows на С#, в което е използван генетичен алгоритъм. Сред тримата призьори той единствен е осмокласник.

Златомир се представи в направление „Разпределени приложения“, в което представи проекта си „Електронен Ебулиометър“ – приложение за измерване и отчитане на алкохолното съдържание в напитките, а Владимир защити проекта си „WiFi Tracker“ – устройство за проследяване и контрол на трафика.

За да участва в състезанието, всеки участник трябва да предостави проекта си на Националната комисия предварително чрез регистрационната система за организация на турнира. Учениците са длъжни да качат цялата информация, свързана с проекта (изходни и изпълними кодове, документация, презентация и други необходими файлове) в интернет (dropbox.com, dox.bg, MS Sky Drive, Google Docs и др.) и да споделят връзката, за да може комисията да ги прегледа предварително. Предоставянето на изходен код на софтуерния продукт, реализиращ проекта, е задължително условие за допускането до защита.

Повече информация за призьорите: https://ntit.npmg.org/%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%

Share this…