@@@@@@@

ЛАУРЕАТСКО ЗВАНИЕ ЗА ЦВЕТИ И ПРЕСТИЖНО КЛАСИРАНЕ ЗА НИЯ В НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО БЕЛ

Лауреатско звание за Цветелина Симеонова от 11. клас и пето място за Ния Господинова от 10. клас на ППМГ „Добри Чинтулов“ в националния кръг на олимпиадата по български език и литература са позициите в класирането, които заеха двете девойки от ППМГ „Добри Чинтулов“ на проведената в гр. Велинград в периода 8-9 април 2023 г. олимпиада.

Лауреатската титла на Цвети и дава право в годината на завършване на средното си образование за кандидатства за прием без конкурсна процедура с оценка Отличен 6.00 по БЕЛ. Ния постигна успеха си в конкуренцията на 30 свои връстници от страната, преминали успешно през първите два кръга.

Домакин на националния кръг за учебната 2022/2023 година бе Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“. Цвети и Ния постигнаха страхотния си успех в конкуренцията на 120 ученици от 24 области в страната и след оценка от националните комисии, оглавени от знакови имена в съвременната филологическа наука – проф. д.п.н. Адриана Дамянова и доц. д-р Бойко Пенчев от СУ „Св. Климент Охридски“.

Учители на Цветелина и на Ния в гимназията са Евгения Узункирова и Катина Тенева. И двете девойки са възпитаници на ППМГ от 5. клас.

Share this…