@@@@@@@

Призови места за учениците в конкурса „Млади изследователи“

На 28.04.2023 г. в гр. Пловдив се проведе финалният етап от конкурса „Млади изследователи“ на Университета по хранителни технологии.

След достойно представяне на всичките участници на второ място в направление „Храни и напитки“ заеха дванадесетокласниците Юркие Ахмед, Иван Александров и Елена Митева от 12а клас. На трето място в направление „Мехатронни системи“ се класираха Габриела Диамандиева и Диана Илиева от 11а клас.

В конкурса участваха 67 екипа от цялата страна. И шестте проекта, с които се включиха учениците от ППМГ „Д. Чинтулов“, бяха класирани за защита. Отлична подготовка и знания на високо ниво в областта на природните науки демонстрираха и останалите участници – Рада Иванова и Георги Иванов от 12а клас, Елица Иванова и Маринела Господинова от 12б клас – техен учител е г-жа Лидия Димитрова. И Елизабет Георгиева, Елена Ангелова, Пънар Ахмедова, Ремзие Пашова, Ивайла Никова и Ивона Алексиева от 11б клас, учител – г-жа Женя Кожева. С участието си на финала всички ученици си осигуряват прием в УХТ – Пловдив.

Share this…