@@@@@@@

СРЕЩА С ПОЕТА ГЕОРГИ КОНСТАНТИНОВ

На 10.05.2023 г. литературният клуб при ППМГ „Добри Чинтулов“, както и ученици от различни класове посрещнаха в музея на гимназията поета и писателя Георги Константинов. Събитието е част от XXV Национален фестивал на детската книга, организиран от РБ „Сава Доброплодни“ – Сливен.

Срещата разговор с носителя на редица национални награди за литература, в това число и на Националната награда „Гео Милев“ за цялостно творчество, остави усещане на вълнение, вдъхновение и донесе запомнящи се послания.

Георги Константинов говори пред младите хора повече от час – разказа как е започнал да пише, откъде черпи вдъхновение, сподели и какви са предизвикателствата пред всеки млад автор. Поетът представи стихосбирката „Вечерни слънчогледи“, като не пропусна да прочете и емблематични свои текстове, превърнали се в едни от най- разпознаваемите песни на нашето време – „Обичам те дотук“, „Миг като вечност“.

Прочетените от творците в гимназията лични текстове бяха търсено и очаквано продължение на диалога за словото, съвременното развитие на литературата и новата поезия.

„Няма по- хубаво чувство за един творец от чувството, че е необходим на мнозина в този свят.“ беше казал неотдавна самият Георги Константинов.

С благодарност за тази необходима среща!

Share this…