@@@@@@@

Втора поредна победа

Отборът на ППМГ „Добри Чинтулов“ е победител за втора поредна година в общоградското състезание „Чета и пиша правилно“, което се поведе на 15.05.2023 г.

Седемдесет ученици от 11 отбора на различни сливенски училища показаха своите познания и умения по български език и литература, като се справиха със задачи от различен тип. Състезателите от 5. клас писаха диктовка, шестокласниците имаха за задача да редактират текст, а седмокласниците – да напишат есе на тема „Приятелството – дар или изпитание“. Вторият етап на състезанието продължи в следобедните часове в зала „Сливен“, където отборите на учениците от прогимназиалния етап решаваха кръстословица.

Нашите възпитаници –  Никол Димитрова от 5. клас, Йоана Драгомирова от 6. клас и Велина Митева от 7. клас, заслужено завоюваха първото място в групата 5. -7. клас и отново показаха, че носят в сърцето си българското слово и че влагат много труд и старание, за да опознаят и съхранят неговото богатство.

На 24 май, на церемония по награждаване на даровити деца, отборите победители ще получат своите отличия от кмета на община Сливен г-н Стефан Радев.

Състезанието „Чета и пиша правилно“ се провежда за трета поредна година по повод  24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, а организатор на събитието е Община Сливен, в партньорство с Постоянната общинска комисия по образование, наука, култура и вероизповедания, РУО – Сливен и Института по български език „Любомир Андрейчин“ към БАН.  

Share this…