@@@@@@@

Тържествено изпращане на зрелостниците от випуск 2023

Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ изпрати зрелостниците от випуск 2023. Общо 141 абитуриенти се сбогуваха с училище и учители, със съученици и приятели. По традиция бяха връчени грамоти за постижения в учебната дейност, за блестящо представяне на олимпиади, състезания, национални научни форуми и  издигане авторитета на ППМГ, както и за високи резултати в областта на спорта.  Изпращането на випуск 2023 премина с емоции, радост и сълзи.

Традиционните Номинации за випуск 2023 година се проведоха в голямата зала на Драматичния театър, където бяха раздадени и наградите на най-добрите зрелостници в различните категории. Чинтуловата награда бе връчена от директора Мариана Милева на Розалина Влахова и Златомир Желев, които спечелиха по две лауреатски звания на национални олимпиади.

Кметът на Община Сливен Стефан Радев и председателят на Общинския съвет Димитър Митев бяха гости на церемонията, която винаги предизвиква вълнения сред абитуриентите и техните учители заради връчването на най-високото отличие на гимназията за значими резултати в подготовката и високи постижения, допринесли за авторитета и престижа на учебното заведение. На тържествена церемония Радев поздрави абитуриентите за завършването на средното образование и за солидното образование, което са получили в сливенската природо-математическа гимназия.

„Мечтайте смело, не се страхувайте да експериментирате, да опитвате нови неща, дори и да губите. Съдбата обича смелите! Искам да знаете, че сигурно много от вас ще тръгнат да учат по България, по света. Да знаете обаче, че винаги ще има едно място, където всичко е по-хубаво. Както казва Недялко Йорданов, където „радостта е двойно по-богата, а мъката наполовин горчи“. И това място е вашият дом Сливен. Винаги ще ви очакваме тук! Имаме нужда от всеки един от вас и се надявам наистина за много от вас това да бъде съдба!“, с тези думи кметът Стефан Радев се обърна към зрелостниците от випуск 2023 на ППМГ „Добри Чинтулов“ в Сливен. 

Честито на наградените ученици. Бъдете щастливи и успешни. Усмихвайте се често и по много. На добър час и попътен вятър във всяко начинание!

Share this…