@@@@@@@

Михаил Петров спечели голямата награда в категория Game Design

За първа година гимназията има клуб по интереси съвместно с ArcAcademy в категория Game Design. Клубовете по интереси „Разработка на видеоигри“ дават възможност на учениците от гимназиален етап в рамките на една учебна година да се потопят в процеса на създаване на видеоигра и да разберат дали такъв професионален път би бил подходящ за тях. Над 250 гимназисти преминаха през целия процес по създаването на една видеоигра и работиха над свои проекти, които представиха пред  квалифицарано жури в края на учебната година. 

На 21 юни се проведе финалното състезание към ArcAcademy за клубовете по интереси. След  подбор се допускат само проекти покрили всички критерии, за да бъдат представени. Проектите на Дамян Стефанов 8.г клас и Михаил Петров 8.в клас бяха след класираните за финален кръг. Те разработиха цялостна концепция за създаване на игра, като  идеята, героите, нивата и  продуктовото позиционира беше измислено от тях без предварително зададена тема.

Михаил Петров спечели голямата награда в категория Game Design. Той представи своята игра “The Expedition”,  която е Multiplayer-Storyline-Strategy-Action игра. Идеята на играта е, че може да играя само двама играча, тоест не могат да играят нито повече, нито по-малко. Играчите се превъплъщават в алпинисти на име Уолтър и Люк, които решават да изкачат връх Еверест. Пътя за покоряването на върха е изпълнен с множество опасности, където играчите трябва да играят умело и да взимат правилни решения, за да могат да покорят Еверест, а на върха ги чака изненадваща тайна.

Михаил успя да направи свои герои и сцени с помощта на AI.

Поздравления, момчета, за успешния старт на клуба в гимназията.

Представянето на Михаил може да видите в качения клип от 1:06:55 минута.

Share this…