@@@@@@@

Награди за ППМГ в статистическо състезание за инфографика

Второ място за Мария Къчева от 12. „г“ клас и две трети места за Таня Янакиева – 12. „г“ и Кристиян Иванов от 12. „д“ клас е равносметката от участието им в статистическо състезание за инфографика  на тема: „Статистиката е забавна. Официалните статистически данни през погледа на учениците“. Състезанието се провежда за втора година по повод Деня на европейската статистика – 20 октомври от Териториално статистическо бюро – Югоизток, отдел „Статистически изследвания – Сливен“ и Регионален инспекторат по образование (РУО). Целта на състезанието е повишаване на функционалната грамотност и статистическата култура на учениците чрез провокиране на творческия им потенциал, развиване на умения за критично мислене, умения за работа с данни и тяхната визуализация. Право на участие в състезанието имат всички ученици от VIII до XII клас от училищата на територията на област Сливен разпределени в две възрастови категории:

· Категория А – включва учениците от X, XI и XII клас.

· Категория Б – включва учениците от VIII и IX клас.

Общо 38 са участниците – ученици от осми до дванайсети клас от ППМГ „Добри Чинтулов“, ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ и СУ „П.Яворов“. Учениците представиха инфографики, изработени на база информация от сайта на НСИ.

На награждаването присъстваха зам.-областния управител Чавдар Божурски, Антон Георгиев – началник на отдел „Статистически изследвания – Сливен“, Калина Казанджиева, директор на ТСБ – Югоизток, проф. Ива Тарагошева – старши експерт по професионално образование и обучение в РУО, директори на училища,  преподаватели и ученици.

Ученици от ППМГ „Добри Чинтулов“, гр. Сливен участвали в състезанието бяха наградени с грамоти за участие, а отличените ученици и с медали.

Ето и участниците от ППМГ:

Мария Къчева12. гГрамота за II място и медал
Кристиан Иванов12. дГрамота за III място и медал
Таня Янакиева12. гГрамота за III място и медал
Венелин  Василев12. вГрамота
Иван Иванов12. дГрамота
Вангел  Христов12. дГрамота
Милен  Койчев10. вГрамота

Инфографиките на учениците от ППМГ

Share this…