@@@@@@@

УЧАСТИЕ В EUROBIOBLITZ 2023

На 30 септември 2023 г. ученици от 9. и 12. клас при ППМГ“Добри чинтулов“ взеха участие в EuroBioBlitz2023. Това е събитие, което се провежда в цяла Европа, цели изучаване на дивата природа и подкрепя научните изследвания. „Bio” означава „живот“, а „Blitz“ означава „да направиш нещо бързо и интензивно“. Заедно те правят „BioBlitz“ – надпревара за откриване на възможно най-много видове растения, животни и гъби за определен период от време.

Групата на учениците от ППМГ Сливен проведе събитие в ПП „Сините камъни“. Наблюденията ни бяха качени в платформата iNaturalist и участваха в направените 64 397 снимки от цяла Европа. Голяма част от наблюденията ни са идентифицирани на ниво „изследователско качество“. Това означава, че тези записи са с огромна стойност за учени и изследователи, които могат да използват наблюденията ни и те ще им помогнат в техните проучвания.

Събитието бе организирано от г-жа Росица Делчева и Александър Ангелов, възпитаник на ППМГ „Добри Чинтулов“ и студент в ПУ „П. Хилендарски“.

Share this…