@@@@@@@

ПРИЗОВО МЯСТО В СОФТУНИФЕСТ

Призовото четвърто място зае екип от учениците Камен Канев, Митьо Драганов и Стефан Тодоров от 10. г клас в олимпиадата на Софтуни SoftUniSoftware Fest, провела се в периода 27-29 октомври 2023 г.

SoftUni Fest е национална олимпиада по информатика, която се провежда всяка година. Тази година тя се проведе в три поредни уикенда, в един от които със софтуерна разработка се включиха тримата възпитаници на ППМГ. Според регламента всеки състезателен отбор може да включва до 5 участници. В часа на стартиране на състезанието се изпраща описание на практическата задача, възложена от технологична компания, партньор на СофтУни. Отборите разполагат с точно 48 часа за изпълнение на задачата след получаване на казуса. В заданието са описани задължителните функционалности, които трябва да бъдат реализирани. Всяка допълнителна функционалност носи бонус точки при оценяването.

Тазгодишната задача изискваше да се разработи приложение за онлайн плащания между бизнес клиенти и крайни потребители. Тричленният отбор на ППМГ успя да имплементира потребителски профили, продукти, интеграции с платформите Stripe и Coinbase, както и функционалност за история на покупките. За целта бяха използвани модерни технологии като React, NodeJS, Express и MongoDB.

След презентациите на проектите и обсъждане с журито, на отбора бяха присъдени 92 от възможните 100 точки. Това го класира на 4-то място от всички 56 участващи отбора.

Защитата на проекта може да се види тук.

Share this…