@@@@@@@

НАЙ-ДОБРИТЕ ЛЕКОАТЛЕТИ

На 24 март 2024 г. на стадион „Хаджи Димитър“ се проведе областният кръг от ученическите игри за 2024 г. по лека атлетика. За първи път от няколко години ППМГ Сливен участва с 2 отбора – юноши и девойки 11.-12. клас. С много борбеност и себеотдаване и двата отбора завоюваха първи места, с което придобиха право на участие във финалите на ученическите игри. Всички дадоха всичко от себе си и бяха като един.

В състава на девойките бяха включени Преслава Калоянова Георгиева, Никол Билянова Балджиева, Преслава Добринова Добрева, Магдалена Иванова Чолакова, Николина Бойкова Бостанджиева от 10. клас и Елена Атанасова Ангелова и Катерина Росенова Димова от 12. клас.

Катерина спечели първо място на 200 м и на 400 м и трето място на висок скок; Елена – първо място на висок скок и второ място на гюле и на дълъг скок; Никол – трето място на дълъг скок; Преслава Добрева – второ място на 400 м и трето място на 100 м; Преслава Георгиева – първо място на гюле. Щафетата 4 х 100 м в състав Магдалена, Николина, Преслава Г. и Никол също бе най-бърза  – първо място.

Съставът на младежите включваше Калоян Стефанов Айранов, Ставрос Николаос Константопулос, Андреан Дениславов Димитров, Христо Петров Илиев, Петър Росенов Петров от 12. клас, както и Константин Алексиев Атанасов, Георги Василев Диков и Христо Атанасов Атанасов от 11. клас.

Безапелационни бяха постиженията на Христо Илиев – първо място на 100 м и на 200 м, на Андреан – първо място на висок скок и второ място на дълъг скок, на Калоян – първо място на дълъг скок и второ място на 100 м. Христо Атанасов се класира на второ място на висок скок, Петър – на трето място на 400 м и на 800 м, а Ставрос – на трето място на гюле;

Щафетата 4 х 100 м (Христо Илиев, Калоян, Петър и Андреан) бе също най-бърза – първо място.

Учители по физическо възпитание на девойките и младежите в гимназията са Кристина Василева, Красимира Иванова, Цветан Иванов, Панайот Авджиев и Юлиян Христов.

В състава на младежите личат имената на няколко национални състезатели.  През м. януари т. г. на Националния шампионат за юноши и девойки под 20 г. в зала Христо Илиев спечели спринта на 60 метра с резултат 6.91 секунди, Андреан Димитров стана първи в скока на височина със 197 см, а Калоян Айранов бе трети на дълъг скок със 7,07 м. На Националния шампионат за мъже и жени през февруари 2024 г. и тримата почти повториха постиженията си: Андреан Димитров отново бе първи в скока на височина с 204 см (лично постижение), Христо Илиев стана втори в спринта на 60 метра с резултат 6.76 секунди (лично постижение), а Калоян Айранов – трети на дълъг скок със 7,10 м.

През лятото на 2023 г. Христо Илиев зае призовото четвърто място на Европейското първенство по лека атлетика за младежи до 20 години в Йерусалим. Христо Атанасов бе с четвърти и пети места на висок скок на Националните шампионати за юноши под 20 г. и за мъже за 2023 г.

Андреан, Христо Илиев, Калоян и Христо Атанасов са възпитаници на СКЛА „М. Желев“.

Снимки: Димана Цветогорова – 10. клас

Share this…