@@@@@@@

НХXI Национална олимпиада по информационни технилогии

В периода от 26-ти до 28-ти април 2024 г. се проведе финалният кръг на Националната олимпиада по информационни технологии (НОИТ). Тази година домакин бе гр. Бургас и по-конкретно Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации (ПГКПИ). Участие взеха над 200 ученици от 32 града в страната. Олимпиадата се проведе на два етапа: тест от 45 въпроса и защита на проект.

От ППМГ „Добри Чинтулов“ бяха допуснати два проекта в категория „Софтуерни приложения“ във възрастова група 8.-10. клас. „ИнтелиТест“ с автор Раян Камаринчев – 9. клас и „Boardo – Интелигентен мениджър на проекти и всекидневни задачи“ с автори Камен Канев и Митьо Драганов от 10. г клас. Поради съвпадение на датите на националната олимпиадата по ИТ и националната олимпиада по астрономия Раян не успя да се яви, за да защити своя проект.

Камен и Митьо се представиха достойно. Проектът „Боардо – Интелигентен мениджър на проекти и всекидневни задачи“ зае шесто място в категорията. В индивидуалното класиране Митьо Драганов зае 11 място, а Камен Канев – 16 място. И двамата получиха оценка Отличен 5,50.

Поздравления за учениците и техният ръководител и учител г-жа Стефка Петкова.

Можете да видите част от защитата, а пълното видео на следния линк https://fb.watch/rIqSYb5jdj/ от 27:15-та минута до 38:50-та минута.

Share this…