@@@@@@@

ВТОРА НАГРАДА В НАЦИОНАЛНИЯ ИСТОРИЧЕСКИ КОНКУРС НА ФОНДАЦИЯ „ЦЕННОСТИ“

Димана Цветогорова и Мария Иванова от 10.в клас на ППМГ „Добри Чинтулов“ печелят втора награда в XIV Национален исторически конкурс на Фондация „Ценности“. Темата на конкурса през настоящата година бе „Медиите в българската история – изследване на тяхната роля, влияние, история”. Димана и Мария представиха разработката „Изграждането на паметника „Хаджи Димитър“ в град Сливен,  отразено в сливенските медии“. Рефератът им проследява обществения дебат в града, свързан с изграждането на паметника символ на Сливен, в сливенските вестници „Сливенска поща“ и „Изток“ в периода 1930 – 1935 г. Десетокласничките използваха в работата си масивен справочен апарат, сред който и дигиталния архив „Север+“:

https://sever.libraryvt.com/bg/bool-simp.php?db=&outType=0&bool=(0=%D1%EB%E8%E2%E5%ED$)&recordsPerPage=12&filterLanguage=&filterOnlyWithDigital=0&filterUnitType=%CF%C8%C2&page=1

Наградата бе връчена на 02.06.2024 г. на специална церемония в Националния исторически музей, зала „Слънчева”, от президента Петър Стоянов и в присъствието на заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова.

Share this…