@@@@@@@

ПОРЕДЕН УСПЕХ ЗА ИНФОРМАТИК ОТ ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“

Мартин Христов от 11.д клас представи достойно Област Сливен и ППМГ „Добри Чинтулов“ на шестото издание на ученическото състезание по програмиране CODE@BURGAS https://spoj.bfu.bg/ В състезателната категория Група А (10.-12. клас) той се класира на четвърто място, а сред единадесетокласниците е втори.

Състезанието се проведе на 25 май 2024 г. от 10:00 до 15:00 часа. Целта му е да осигури възможност на участниците да проверят качеството на подготовката си по информатика и уменията си да решават задачи по програмиране. Участието е индивидуално. В продължение на пет часа на учениците се предоставя възможност да решат четири състезателни задачи. Освен че трябва да отговарят на тестовите данни, предизвикателство е решенията на всяка задача да се вместват и в определен лимит от време, който не е известен на състезателите. От регистрираните участници от всички области на страната само 30 са класирани, разпределени в три възрастови категории.    

Мартин е новият знаменосец на гимназията. Той носи знамето на гимназията гордо, отговорно и с патриотичен заряд, а задачите по програмиране решава с финес и собствен подход. 

Преподавател на Мартин по информатика в гимназията е г-жа Павлина Дончева.

Поздравления!

Share this…