@@@@@@@

Сребърни медали в „Аз мога – тук и сега“

В периода от 31 май до 2 юни 2024 г. в град Девин се проведе ХIII Националното състезание по информационни технологии, информатика и визуални изкуства „Аз мога – тук и сега”. Над 544 участници от 81 училища от 39 населени места се включиха в състезанието. Състезателната цел е да се покаже мощта и постижимостта на компютърно базираните технологии (ИТ) за реализиране на проекти от творчески характер във възрастовата група на учениците от 7. до 12. клас.

Гимназията бе представена от 18 ученици в четири различни категории.

В категория „Програмиране“ учениците Камен Kанев, Митьо Драганов и Стефан Тодоров от 10. „г“ клас завоюваха второ място и сребърни медали. В същата категория в Топ 10 бяха класирани и учениците Раян Камаринчев, Ивайло Бонев и Мирослав Павлов от 9. „в“ клас. Данислав Кънев и Георги Диков от 11. „д“ клас също се представиха достойно.

В категорията „Game Dev” в Топ 10 са Дамян Стефанов от 9. „г“ клас, Ивайло Калоянов от 7 „б“ клас, Албена Паскалева и Андрея Янчева от 8. „д“ клас.    Адреана Ангелова, Весела Тодорова и Мария Монева от 8. „д“ клас малко не им достигна да се наредят сред първите десет проекта.

В категория „Фотография“ участие взеха Михаил Бояджиев и Стефан Видев от 9. „а“ клас.

Велияна Въндева от 11. „д“ се състезава в категория „Графичен дизайн“.

Всички ученици получиха сертификати за отличното си представяне.

Поздравления за участниците и техните преподаватели.

Share this…