@@@@@@@

Поход на вдъхновителите

На 26.11.22 г. от 11:00 часа в зала „Сливен“, град Сливен, Хвърковатата чета на „Аз мога – тук и сега“ в състав г-н Кристалин Чавдаров, Георги Ангелов, Антон Чолаков, Георги Величков, Евгени Йорданов – възпитаник на ППМГ, адв. Биляна Димитрова и Алекса Тачев бяха във формация „Поход на вдъхновителите”.

Инициативата под наслов „Поход на вдъхновителите“ се проведе за втори път в град Сливен. Тя има единствената цел да „събужда“ (само)инициативността, да вдъхновява и мотивира подрастващите и да разрушава апатията и безразличието към собственото бъдеще на учениците. Над 200 ученици от 8. до 12. клас на ППМГ и други училища от град Сливен и Нова Загора решиха да посветят съботният ден на срещата с младите вдъхновители.

Участието в събитието бе абсолютно БЕЗПЛАТНО за всички ученици, учители, студенти и родители от цялата област. Както във всички инициативи на „Аз мога – тук и сега“, събитието започна под звуците на гайди. Гайдарите бяха специално поканени от град Девин. Г-н Чавдаров разказа за желанието, амбицията и възможността всеки един да успее. Учениците с интерес изслушаха личните истории на всеки един от лекторите за това, как са постигнали своя успех. Евгений Йорданов разказа на учениците за своите преживявания и успехи в дните, прекарани в училище, и как е започнал да мисли за своето бъдеще още когато е бил в 10. клас. Имаше забавни игри и доста подаръци за най-смелите.

Гост на събитието бе и заместник-кметът на Община Сливен г-н Камен Костов, който приветства инициативата и прочете поздравителен адрес от името на Кмета на гр. Сливен г-н Стефан Радев.

Събитието стана реалност, благодарение на подкрепата на Община Сливен, ръководството и колегията на ППМГ „Добри Чинтулов“, обединението по ИТ към ППМГ и най-вече госпожа Таня Стоянова – учител по информационни технологии и информатика в гимназията.

Share this…