@@@@@@@

СРЕД НАЙ-ДОБРИТЕ

Първо място за Айхан Хасанов от 12.д клас, трето за Венелин Василев от 11.в клас, четвърто за Стефан Алексеев от 11.в клас и за Мария Къчева от 11.г клас. Това са резултатите от участието на учениците от ППМГ „Добри Чинтулов“ в провелата се на 3.12.2022 г. Национална университетска олимпиада на Икономическия университет – Варна, за ученици в секции „Мicrosoft Excel“ и „Уеб дизайн“.

Организатор на състезанията по ИИТ бе катедра „Информатика“ на университета. Общо записаните за участие ученици бяха 289. От тях бяха класирани 37 участници в секция „Програмиране“, 68 – в секция „Microsoft Excel” и 69 – в секция „Уеб дизайн“. Учениците са представители на математически, езикови, професионални гимназии и средни училища от различни градове.

В секция „Уеб дизайн“ Айхан Хюсеинов Хасанов от ППМГ „Добри Чинтулов“ е на първо място с 97 т. от 100 възможни и оценка отличен 6. 00. Валентин Атанасов и Венелин Маринов от 12. д също получиха отличен 5,75 в същата секция.

На трето място в секция „Microsoft Excel“ с 95 т. се класира Венелин Веселинов Василев, а веднага след него, четвърти, са Стефан Алексеев и Мария Къчева с по 93 т. и оценки за сертификат отличен 6. 00.

Отлична оценка получи и Иван Иванов от 11. д клас с 88 точки. Много добро представяне също и за Айше Келешева – 11. г , Илкер Кула и Кристиан Иванов от 11. д клас в секция „Ексел“ и оценки много добър 5, 25.

Заелите призови места в олимпиадата при записване в ИУ – Варна (обучение, субсидирано от държавата) се освобождават от заплащане на две семестриални такси за класиране на първо място, една семестриална такса за класираните на второ и трето място. На всички, които са получили резултат, равен или по-голям от 50% от максималния брой точки, резултатът се признава като оценка за кандидатстване в прием ОКС „бакалавър“ в ИУ – Варна.

Фирмите партньори на състезанието също връчиха своите награди на 4.12.2022 г. на церемонията по закриване на събитието. KBC Global Services подкрепи лауреатите в секция „Уеб дизайн“, като една от връчените награди е за Айхан Хасанов. Същата фирма награди и Венелин Василев. Adastra Bulgaria връчи награди отново на Венелин Василев, а също и на Стефан Алексеев и на Мария Къчева.

Преподаватели на учениците в ППМГ са г-жа Силвия Янкова и г-жа Христина Ангелова.

Повече информация – тук.

https://informatics.ue-varna.bg/results2021.html

Share this…