@@@@@@@

Трето място за отбора по GameDev

Отборът по GameDesign на гимназията спечели бронзови медали в категория GameDev  на състезанието „Аз мога — тук и сега” и показа впечатляващи знания, придобити за по-малко от една учебна година!

В периода 2–4 юни 2023 г. в град Девин се проведе Националното състезание по информационни технологии, информатика и визуални изкуства „Аз мога – тук и сега”. Над 472 участници от 72 училища от 37 населени места се включиха в състезанието. Състезателната цел е да се покаже мощта и постижимостта на компютърно базираните технологии (ИТ) за реализиране на проекти от творчески характер във възрастовата група на учениците от 7. до 12. клас.

Гимназията бе представена от 15 ученици в различни категории. Петър Хорделов и Дамян Стефанов от 8. г клас  завоюваха трето място в категория GameDev. В тази категория се състезаваха също Симона Симеонова от 11. клас, която зае 6-то място, както и Йордан Руснаков и Михаил Петров от 8. клас, които се класираха на 8. място. В категория Графичен дизайн участваха  Венелин Василев, Стефан Василев, Таня Янакиева, Вангел Христов и Кристиян Иванов от 11. клас. В категория Презентация – Мария Къчева и Иван Иванов от 11. клас. В категория Програмиране – Раян Камаринчев 8. клас. В категория Front-end web development – Ивайло Бонев 8. клас и Валентин Атанасов 12. клас.  Учениците завоюваха призови места и получиха сертификати за отлично представяне.

Учителите, преподаващи на учениците в училище, са Виолета Балтова, Таня Стоянова, Недялка Рандева, Пепа Пенчева, Силвия Янкова и Христина Ангелова.

Участието на учениците от ППМГ Сливен в състезанието стана възможно с финансовата подкрепа на Общински съвет – Сливен.

Поздравления за всички състезатели, които представиха себе си, учителите си и училището достойно!

Share this…