@@@@@@@

Първо място и златна купа за Раян Камаринчев

Първо място и златна купа завоюва Раян Камаринчев от 9.в клас на ППМГ Сливен в Националния есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“, провел се в периода 1-3 декември 2023 г. в гр. София.

Турнирът се организира от МОН, РУО – София-град и 122 ОУ „Николай Лилиев”. Официални спонсори на състезанието са компаниите Musala soft, Sap Labs, Digital Lights и TelebidPro.

Раян се състезава в направление „Софтуерни приложения“ с проект „ИнтелиТест“. Разработката представлява онлайн тестова система за изготвяне на тестове и оценяването им с изкуствен интелект. Приложението предлага опция за автоматично генериране на тест с въпроси по темата на даден текст. Тестовата система включва текстов редактор за създаване на уроци, статистика за отговаряните въпроси и чат система. Системата също така предотвратява всички опити за преписване. Проектът е подходящ за учители и ученици и има цел да се улесни работата на учителя.  

За да участва в състезанието, всеки участник трябва да предостави проекта си на Националната комисия предварително чрез регистрационната система за организация на турнира. Учениците са длъжни да качат цялата информация, свързана с проекта (изходни и изпълними кодове, документация, презентация и други необходими файлове). Предоставянето на изходен код на софтуерния продукт, реализиращ проекта, е задължително условие за допускането до защита.

Награда от спонсорите на състезанието за „ръководител на отбор победител“ получи Виолета Балтова, учител на Раян в гимназията.

Повече информация за състезанието: https://ntit.npmg.org/

Share this…