@@@@@@@

Дъжд от награди за ППМГ!

На 26.04.2024 г. в Университет по хранителни технологии – Пловдив се проведе националният ученически конкурс „Млади изследователи“. 16 ученици от 10. и 12. клас в седем отбора защитиха достойно името на ППМГ „Д. Чинтулов“ и спечелиха грамота „Най-активна гимназия“.

Аделина Миронска, Йоана Иванова и Калина Илиева от 12. а клас се включиха в направление „Храни, климат и анализ на храни и напитки“, казус: „Натурални компоненти и козметика“ и защитиха проект на тема „Лечебна и биокозметика от лабораторията на ППМГ“ – заеха трето място и спечелиха специалната награда на Българската Национална Асоциация Етерични масла, Парфюмерия и Козметика.

Даниела Дейчева и Миран Ангелов участваха в направление „Предприемачество и икономика“ и спечелиха 2-ро място с проект на тема „Красотата, за която не знаем-цветна биокозметика“.

В направление „Храни, климат и анализ на храни и напитки“ достойно защитиха проекта си „Влияние на климата върху традиционната българска кухня“ Виктория Каравелова и Гамзе Хасан от 12. б клас. Те спечелиха симпатиите на комисията с презентационните си умения.

По регламент 2-ро и 3-то място на конкурса се приравняват на оценки съответно 5.95 и 5.90 от кандидатстудентски изпит.

Отлично се представиха и учениците от 10. клас. Проектът на екип от 10. а клас Стенлия Константинова, Дария Славова и Йоана Златкова „Изгубените традиции по пътя за новото време“ спечели втора награда в направление „Храни – традиции и иновации“. Много добре бяха оценени и разработките на другите три екипа. „Географски означения и схеми за качество“ на Златена Урумова и Мариета Андонова от 10. б клас в направление „Храни, климат и анализи на храни и напитки“. Два проекта в направление „Мехатронни системи“ представиха Димитър Йорданов и Десислава Иванова от 10. б клас с тема „Екология на материалите“ и Никола Стефанов и Пламен Стойков от 10. д клас с тема „Информационна и комуникационна техника и технологии“.

Ръководители на отборите са Женя Кожева на 12. клас и Лидия Димитрова на 10. клас.

Честито на всички участници! Пожелаваме им още много успехи в областта на природните науки и технологиите!

Share this…