@@@@@@@

НАГРАДИ И ПРИЗНАНИЕ ЗА УЧИТЕЛИТЕ ОТ ППМГ

В навечерието на 24 май в зала „Сливен“ бяха наградени изявени сливенски учители и културни дейци. Химнът на България и „Върви, народе възродени!“ изправиха на крака препълнената зала, в която бяха връчени годишните отличия на Министерство на образованието и науката и на Община Сливен. Кметът Стефан Радев поздрави присъстващите и им пожела смело и все така всеотдайно да вървят по пътя на знанието.

Той връчи голямата награда „Аргира Жечкова“, която се присъжда на жена учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската професия и доказани високи професионални умения като преподавател и възпитател на младото поколение.

Носител на наградата „Аргира Жечкова“ за 2024 гoдина е Росица Делчева – учител по биология и здравно образование в Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“. Тя е номинирана за наградата от Инициативен комитет, съставен от нейни ученици и подкрепена от Мариана Милева – директор на гимназията, повече от 10 нейни колеги, бивши и настоящи преподаватели в училището и родители.

Росица Делчева работи в ППМГ „Добри Чинтулов”, Сливен, от 2005 година. Заедно с учениците си тя  участва в редица инициативи – благотворителни базари, акции за събиране на дарения за закупуване на кувьози, акции за даряване на кръв и др. Извършва и активна изследователска дейност, дейности с екологична насоченост и др. Преди по-малко от година дари сума на сайта nauka.bg за доживотен абонамент за списанието, който сподели със своите колеги. По този начин те също имат достъп до всички ресурси на сайта и така могат да предоставят информацията на учениците.

Диплом от кмета получи и Венета Кирова – учител по математика в ППМГ, номинирана за наградата „Аргира Жечкова“.

Министерството на образованието и науката, в лицето на Кристияна Станкова – началник на Регионалното управление на образованието – Сливен, връчи отличия „Неофит Рилски“ за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование. Учителите от ППМГ, удостоени с тази награда, са Виолета Балтова, учител по информатика и ИТ, и Женя Кожева, учител по химия и опазване на околната среда.

Почетното отличие „Неофит Рилски“ е най-високото отличие, присъждано в образователната система на Република България. Ежегодните награди „Неофит Рилски“ се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието.

Share this…