@@@@@@@

ОТБОРЪТ НА ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“- ГР. СЛИВЕН Е ПОБЕДИТЕЛ В ОБЛАСТНИЯ КРЪГ НА СЪСТЕЗАНИЕТО „МЛАД ОГНЕБОРЕЦ”

Първо място в областното състезание „Млад огнеборец“ спечели отборът на ППМГ „Добри Чинтулов“, гр.  Сливен, който с победата си се класира за участие в републиканското първенство, което през настоящата година ще се проведе в курорта Албена. На второ място се класира отборът на СУ „Пейо Крачолов Яворов“, гр. Сливен, а на трето – възпитаниците на СУ „Иван Вазов“, гр. Нова Загора. Почетното четвърто място зае тимът на СУ „Христо Ботев“, гр. Нова Загора. Участниците получиха купи, медали, грамоти и предметни награди.

Състезанието „Млад огнеборец”, което се проведе на 14 май в град Нова Загора. Организатори на събитието са Регионална дирекция „ПБЗН”-Сливен, районните служби ПБЗН в Сливен и Нова Загора, със съдействието на Община Нова Загора. На стадион „Загорец“ отборите премериха сили и показаха умения в две дисциплини – „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“.

По регламент отрядите младите огнеборци (на възраст от 12 до 16 години) преминават теоретична и практическа подготовка в областта на противопожарната безопасност, провеждат тренировъчна и спортно-състезателна дейност и участват в информационно-разяснителни кампании сред населението и в други общественополезни акции.

Отборът на ППМГ Сливен се подготвя в извънкласна форма под ръководството на учителя по физическо възпитание и спорт Кристина Василева, с методическата подкрепа от специалисти по пожарна безопасност, които са възпитаници на гимназията.

Ето имената на участниците в отбора:

Магдалена Манчева, 5.б клас

Жоана Стоянова, 6.б клас

Пресияна Минкова, 6.б клас

Кристина Кондева, 6.б клас

Виктор Николаев, 8.г клас

Йоан Райчев, 8.г клас

Калоян Кинчев, 8.г клас

Васил Костадинов, 8.г клас

Кирил Любенов, 8.б клас

Калоян Кондев, 8.б клас

Поздравления за успеха!

Share this…