@@@@@@@

ПОБЕДИТЕЛИ В ЧЕТВЪРТОТО ОБЩИНСКО СЪСТЕЗАНИЕ „ЧЕТА И ПИША ПРАВИЛНО“

Отборът на ППМГ „Добри Чинтулов“ е победител в Четвъртото общинско състезание „Чета и пиша правилно“, което се проведе на 15 май 2024 г. в зала „Сливен“. Гимназията бе представена от Кристина Павлова Павлова – 5. клас, Никол Стайкова Димитрова – 6. клас и Йоана Драгомирова Димитрова – 7. клас.

И трите момичета на ППМГ се справиха безапелационно и бяха наградени за 24 май от Кмета на Община Сливен.

Организатор на състезанието е Община Сливен, в партньорство с Постоянната общинска комисия по образование, наука, култура и вероизповедания, РУО – Сливен и Института по български език към БАН.

По регламент в него могат да участват деца от I до VII клас. Те изпълняват различни по вид задачи. Състезанието се провежда в два етапа. Първият е за учениците от IV и V клас, които пишат диктовки. Децата от VI клас редактират текст, а седмокласниците имат за задача да напишат есе. Тази година темата беше „Човек вижда толкова, колкото знае“. Първият етап завършва с решаване на кръстословица.

Вторият етап е за учениците от I до III клас. Техните задачи включват прочитане на непознат текст бързо, правилно и изразително, изпълнение на произведение от сливенски автор и да преписване на непознат текст правилно и красиво.

Учители по български език и литература на победителите са съответно Веселина Тонева, Радостина Паскова и Ирена Желязкова.

Share this…